Armenii din intreaga lume au comemorat ieri 90 de ani de la genocidul din 1915, din timpul Imperiului Otoman. Epicentrul ceremoniilor de comemorare a fost capitala Armeniei, Erevan, unde au sosit mii de membri ai diaspora armene din 15 tari.
Comemorarea a inceput cu un mars cu torte, sambata seara, la care au luat parte peste 10.000 de persoane care au cerut guvernului turc sa recunoasca genocidul impotriva armenilor.

Presedintele Armeniei, Robert Kocearian, a declarat ca nu va cere Turciei compensatii materiale in cazul in care Ankara va recunoaste genocidul.
Ieri la primele ore ale diminetii au fost depuse coroane de flori la monumentul in memoria celor 1,5 milioane de victime ale masacrelor din anii 1915-1917, ridicat pe o colina din Erevan. Simbolic, aproximativ 1,5 milioane de persoane (numar egal cu cel al victimelor) au defilat ieri prin fata monumentului.
Manifestari de comemorare au fost organizate in intreaga lume, de la New York la Paris, Moscova si Kiev.

Comemorare la Bucuresti

Comunitatea armeana din Romania, cu sprijinul Uniunii Armenilor si al Arhiepiscopiei Armene din Romania, a cinstit aseara memoria victimelor genocidului. La monumentul din fata Senatului Romaniei a fost oficiata o slujba, au fost depuse flori si s-au aprins lumanari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.