Fostul cancelar german Helmut Kohl, care a implinit recent 75 de ani, are o noua iubita. Este vorba despre o economista in varsta de 41 de ani, scrie presa germana, citata de AFP.

Cel ce este considerat "parintele unificarii germane" a recunoscut, pentru cotidianul popular Bild: "Este adevarat, am o noua iubita. Nu vreau sa spun insa nimic despre acest subiect".

IDENTIFICATA

Citeste si:

Publicatia Die Welt am Sonntag mentioneaza ca aleasa inimii lui Kohl, vaduv de patru ani, se numeste Maike Richter si a lucrat alaturi de fostul cancelar (sef al guvernului intre 1982 si 1998) inca din 1994, in cadrul departamentului economic al cancelariei germane. Fiind si jurnalista pe teme economice, l-a ajutat pe Kohl sa-si scrie memoriile, din care primul volum a fost publicat anul trecut. In prezent, ea lucreaza la Ministerul german al economiei si muncii.

Sotia lui Kohl, Hannelore, s-a sinucis in iulie 2001 pentru a pune capat unei boli indelungate. Fostul cancelar a declarat, recent, in legatura cu acel tragic eveniment: "Boala si moartea sotiei mele m-au afectat puternic. Acelasi efect l-a avut si perioada scandalurilor privind finantele partidului. Acum insa s-a terminat. Multumesc lui Dumnezeu, mi-am regasit pofta de viata". Sursele citate precizeaza ca fostul cancelar, care are doi copii, si-a prezentat deja noua iubita familiei si prietenilor. Noul cuplu si-a petrecut vacanta de sfarsit de an in Sri Lanka.