Bulgaria este primul stat membru al Uniunii Europene in care va fi introdus, din aceasta luna, un sistem special de control privind absorbtia fondurilor europene, a anuntat Eva Kalujinska, purtatoare de cuvant a Comisiei Europene, citata de postul national de radio din Bulgaria.
Sistemul, denumit “Lotar”, a fost elaborat de Directoratul pentru Politici Regionale al Comisiei Europene, pentru a ajuta institutiile bulgare sa monitorizeze fondurile UE. Noul sistem va fi introdus in ministerele si agentiile care lucreaza direct cu fondurile europene si va fi conectat la un sistem special de monitorizare al Comisiei Europene. Purtatorul de cuvant al Comisiei a refuzat sa comenteze motivele pentru care Bulgaria va deveni primul membru al UE care beneficiaza de acest sistem de monitorizare inedit. Fondurile de pre-aderare destinate Bulgariei, aproximativ 7 miliarde de euro, raman in continuare blocate. Bruxelles-ul asteapta luna aceasta rezultatele auditului Agentiei de Drumuri si a auditului Fondului “Agricultura”, care distribuie fondurile programului SAPARD pentru Bulgaria, membru UE din 2007. In iulie va trebui publicat, de asemenea, raportul Comisiei Europene pentru lupta impotriva crimei organizate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.