Patru persoane au murit intr-o tabara de cercetasi din Iowa si alte doua in Kansas miercuri seara, in urma a mai mult de 30 de tornade inregistrate in Midwest, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Peste 30 de tornade s-au inregistrat in patru state din Midwest, inclusiv una care a lovit tabara de cercetasi din vestul Iowa. Patru persoane au murit si cel putin alte 20 au fost ranite. Oficialii nu stiu deocamdata cate dintre victime sunt sunt copii si cate adulti.

O femeie a murit in gradina din fata casei in Chapman, Kansas, iar un barbat a fost gasit mort in fata rulotei in care locuia, tot in Kansas. Tornadele din Kansas au ranit zeci de persoane si au distrus cel putin 60 de locuinte. Una dintre ele a lovit Universitatea de Stat din Kansas.

In tabara de cercetasi din Iowa se aflau 92 de copii si 25 adulti cand a lovit tornada, a spus un purtator de cuvant al centrului pentru operatiuni de urgenta. In afara de cei patru morti, 20 pana la 40 de persoane au fost ranite.

"Suntem profund indurerati...ne gandim numai la familiile si copiii afectati de aceasta tragedie", a spus guvernatorul statului, Chet Culver.

Cel putin doua alerte de tornada au fost emise pentru tabara respectiva inainte de tragedie. Oficialii statului au spus insa ca nu stiu daca existau sirene de avertizare activate in tabara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.