Liderul libian Muammar Gaddafi a declarat ca Barack Obama, candidatul democrat la alegerile prezidentiale americane, a promis ajutor Israelului pentru ca se teme sa nu fie asasinat de agenti israelieni, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

"Obama a oferit 300 de miliarde de dolari ajutor Israelului si o sustinere militara mai mare. A evitat sa discute despre armele nucleare israeliene", a declarat Gaddafi. "Credem ca se teme sa nu fie ucis de agenti israelieni si sa aiba aceeasi soarta cu John F. Kennedy, dupa ce a promis ca va analiza programul nuclear israelian", a spus el.

Gaddafi a spus ca Obama ar trebui sa adopte o politica de sustinere a popoarelor sarace si slabe, ca palestinienii, si sa fie un prieten a ceea ce a numit "popoarele arabe libere", mai degraba decat un "agent" american in lumea araba. "Speram totusi ca va fi mandru de Africa si va schimba si elibera America de politicile din trecut, mai ales in privinta arabilor", a spus liderul libian.

Liderul libian Muammar Gaddafi a mai spus ieri ca Barack Obama, are un "complex de inferioritate" pentru ca este de culoare si ca, daca ar fi ales, "s-ar putea comporta mai rau decat albii"."Ne temem ca Obama va simti ca, pentru ca este o persoana de culoare cu un complex de inferioritate, trebuie sa se comporte mai rau decat albii", a spus el la o fosta baza americana de langa Tripoli.

"Ar fi o tragedie. Ii spunem sa fie mandru de el ca barbat de culoare si sa simta ca toata Africa este alaturi de el, pentru ca, daca nu renunta la acest complex de inferioritate, va avea o politica externa mai rea decat cea avuta de albi in trecut", a subliniat Gaddafi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.