Presedintele George W. Bush regreta ca lumea a inteles gresit discursul sau dur la adresa Irakului si il considera “un individ insetat de razboi”.

Folosirea unor expresii precum “aduceti-i incoace” si “viu sau mort” a facut oamenii sa creada ca nu sunt “un om al pacii”, a declarat liderul de laCasa Alba intr-un interviu acordat publicatiei britanice “The Times”, cu ocazia turneului sau european.

“Unul dintre lucrurile nespuse despre Irak este ca am incercat sa folosim varianta diplomatiei. Am dorit sa atingem obiectivul «cooperati, dezarmati-va sau veti suferi consecinte grave» intr-o maniera diplomatica. In cele din urma am ajuns la Consiliul de Securitate al ONU”, a incercat Bush sa demonstreze intentiile pasnice ale SUA fata de Irak.

“Privind in urma, cred ca as fi putut folosi un alt ton, o alta retorica”, a regretat Bush.

Vorbind despre razboiul din Irak, Bush a aratat ca “este foarte dureros sa trimiti tineri soldati in zonele periculoase”, adaugand ca a incercat sa se intalneasca cu cat mai multe dintre familiile care si-au pierdut fiii in Irak. “Am de asemenea obligatia de a ma asigura ca ei nu si-au pierdut viata inutil”, a mai spus Bush pentru “The Times”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.