Cel mai cunoscut prezentator de stiri din Franta, Patrick Poivre d’Arvor, va fi inlocuit de o blonda tanara si frumoasa, care are avantajul de a fi sustinuta de presedintele Nicolas Sarkozy.

Patrick Poivre d’Arvor (60 de ani), cunoscut doar dupa initialele numelui sau (PPDA), a prezentat cel mai urmarit program de stiri din Franta la postul TF1 din 1987. Noua milioane de telespectatori ii urmareau aparitiile televizate in fiecare seara, iar aspectul sau si operatiile de implant de par erau subiecte de dezbatere nationala.

Postul privat de televiziune TF1 a anuntat luni ca a decis sa-l inlocuiasca cu Laurence Ferrari (41 de ani), o prezentatoare cu experienta, votata recent drept cea mai fermecatoare jurnalista franceza. Vestea s-a raspandit cu repeziciune si presa a anuntat schimbarea cu litere de-o schioapa pe prima pagina: “Accident industrial: PPDA, dat la o parte de o Ferrari”, scrie “Liberation”.

Conducerea televiziunii a motivat schimbarea prin scaderea audientei din cauza competitiei cu canalele digitale terestre gratuite si cu Internetul. Se pare insa ca Ferrari a primit un sprijin energic din partea sefului statului francez, care este prieten apropiat cu patronul TF1, Martin Bouygues, martor la cea de-a doua casatorie a lui Sarkozy si nas al fiului sau, Louis.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.