Armata chineza a reusit, cu ajutorul explozibililor, sa sparga malurile celui mai mare dintre lacurile formate dupa cutremurul care a devastat China luna trecuta, iar apa scursa a inundat orasul Beichuan, aducand cu ea si cateva sute de "transporturi" macabre.
Este vorba de cadavrele oamenilor morti in cutremur in aceasta regiune, care au zacut acolo timp de cateva saptamani. Oricum, populatia din orasul Beichuan era evacuata, tocmai fiindca se prevazuse ca lacul Tangjiashan se va revarsa, desi exista pericolul ca malurile sa se rupa in intregime, ceea ce ar fi pus in pericol vietile si proprietatile a circa un milion de chinezi. Pana acum, 250.000 de oameni au fost evacuati din Beichuan, ducand totalul oamenilor ramasi fara case din cauza cutremurului la 5 milioane numai in provincia Sichuan, cea mai grav afectata. Pericolul nu a trecut, desi apa nu mai este chiar la cotele amenintatoare la care se gasea, doar ca, totusi, trebuie sa mai scada 15 metri pentru a ajunge la nivelul considerat sigur de experti, de 720 de metri deasupra nivelului marii. Armata chineza a dus o adevarata lupta pentru a crea brese in malurile lacului, folosind explozibil si chiar bombardand intens cu arme antitanc digul creat ad-hoc. Apa din lac ar putea ajunge in regiunea Mianyang in urmatoarele zile, iar oamenii de acolo deja se pregatesc si ei de o eventuala evacuare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.