"Europa se confrunta cu o vara a necazurilor, din pricina costului crescut al carburantilor", scrie Guardian, referindu-se la protestul declansat de transporatorii spanioli.
"Zeci de mii de camionagii au blocat drumurile si granita cu Franta, provocand actiuni similare in Portugalia si in Franta. Intre timp, sindicatele din toata Europa pregatesc noi actiuni in semn de protest fata e pertul in crestere la benzina si motorina." scrie Guardian.

Ziarul adauga ca la supermagazinele din Spania si Portugalia s-au format lungi cozi, dupa ce camionagiii au anuntat ca, in cateva zile, magazinele vor ramane fara provizii."
In schimb, Times prevesteste o "vara a inflatiei". In Marea Britanie, "gazul si electricitatea s-ar putea scumpi cu 38 la suta", scrie ziarul.

Financial Times scrie despre vizita presedintelui George Bush in Europa, notand ca "in urma cu cinci ani, ideea de a petrece o saptamana in Europa occidentala i s-ar fi parut extrem de neapetisanta."
Schimbarile de guvern in Europa, eforturile de conciliere facute de Washington si faptul ca Irakul nu mai reprezinta un motiv de discordie - toate acestea au facut ca relatiile transatlatice sa se imbunatateasca, scrie Financial Times.

Daily Telegraph publica o analiza comandata de cabinetul britanic asupra situatiei din Afganstan.
"Comertul cu droguri in crestere si coruptia guvernului din Afganistan vor prelungi vreme de mai multi ani insurgenta talibana", se spune in document.

Fata de 2003, culturile de mac din Afganistan s-au dublat, scrie Daily Telegraph, care noteaza ca principalii actori in comertul cu opiu ocupa locuri de frunte in structurile guvernamentale din Afganistan.
Independent scrie despre apelul facut de liderul venezuelean, Hugo Chavez, catre miscarea de gherila FARC din Columbia.

"In declaratia sa, domnul Chavez a oferit si o explicatie pentru dorinta sa de a pune capat campaniei duse de FARC, indreptand un deget acuzator inspre Statele Unite" scrie Independent.
Ziarul il citeaza pe Hugo Chavez spunandu-le liderilor din FARC: "Ati devenit o scuza pentru ca imperiul sa ne ameninte pe noi toti". Adesea, liderul venezuelean foloseste termenul imperiu cand se refera la Statele Unite, mai scrie Independent.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.