Lantul fast-food McDonald's, supermarketurile Wal-Mart si alte restaurante si magazine alimentare din Statele Unite au suspendat vanzarea anumitor soiuri de rosii, in conditiile in care autoritatile americane depun eforturi sa identifice sursa mai multor infectii cu salmonella, informeaza NewsIn.

Administratia americana pentru Alimente si Medicamente (The Food and Drug Administration, FDA) a lansat la sfarsitul saptamanii trecute un avertisment la nivel national in legatura cu riscul de infectare cu salmonella in urma consumului anumitor soiuri de rosii crude - rosii rotunde si rosii alungite (soiul Roma).

McDonald's, cel mai mare lant de restaurante din lume, a anuntat ieri ca retrage imediat si in totalitate rosiile crude din sandwichuri. McDonald's a precizat ca, potrivit informatiilor de care dispune, niciunul dintre clientii sai nu a fost infectat si ca aceasta este "numai o masura de precautie". Lantul de restaurante continua sa serveasca rosii cherry in salate, deoarece aceasta varietate nu a fost vizata de avertismentul FDA, organismul care se ocupa de reglementarile in domeniul comercializarii produselor alimentare si a medicamentelor.

Si lantul de magazine Wal-Mart a anuntat joi, pe site-ul sau, ca a scos de la raft produsele vizate de alerta FDA.

FDA, agentia americana pentru reglementarea comercializarii produselor alimentare, a inregistrat de la mijlocul lunii aprilie cel putin 145 de cazuri de persoane din Statele Unite, in special in New Mexico si Texas, care sufera de o forma rara de infectie cu bacteria Salmonella Saintpaul. Douazeci si trei de persoane au necesitat spitalizare.

Simptomele unei infectii cu salmonella apar in general in decurs de12, pana la 72 de ore dupa consumarea alimentelor infestate si includ febra, diaree, ameteli, varsaturi si dureri abdominale. In cazul copiilor sau persoanelor in varsta, care au sistemele imunitare mai slabe, infectia poate fi fatala, daca nu este tratata cu antibiotice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.