In jur de 1.000 de persoane au participat vineri seara la marsul impotriva „josnicului Tratat de Pace de la Trianon”, organizat in Budapesta, de catre Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM).

Evenimentul a inceput la ora 16:32 (ora Ungariei), practic ora la care a fost semnat tratatul. HVIM, impreuna cu „Miscarea de dreapta pentru Ungaria” si postul de radio „Sfanta Coroana” (Szentkorona Rádió), i-a chemat „pe toti, carora ii doare rusinea de la Trianon”, la un mars, de la crucea Regnum Marianum la ambasadele Frantei, Statelor Unite si Serbiei. Organizatorii au trimis prin posta o petitie ambasadorului Statelor Unite, prin care doresc sa atraga atentia la „masura dubla”, prin care lupta armata a albanezilor a fost sprijinita de „puterile mari, atat pe plan politico-diplomatic, cat si cu arme, iar lupta indarjita, dar pasnica a maghiarilor pentru autodeterminare, nu.”

Vineri seara a avut loc in Budapesta o „demonstratie in forta” impotriva Tratatului de Pace de la Trianon, organizat de catre HVIM, la care a participat aproximativ 1.000 de persoane. Actiunii de protest s-a alaturat si „Miscarea de dreapta pentru Ungaria”, „Miscarea de Autoaparare Maghiara”, dar si postul de radio „Sfanta Coroana”, care in ultima perioada a monitorizat toate evenimentele organizate cu scopul de a se aminti de „doliul national”, cauzat de semnarea Tratatului de Pace de la Trianon, in urma careia Ungaria a pierdut peste 71% din teritoriu si 64% din locuitori. Pe site-ul postului de radio apare chiar si o harta cu localitatile unde in aceaste zile se organizeaza manifestatii, acestea fiind insemnate cu „cruci trianoniene”.

Potrivit site-ului, harta are rostul de a-si informa fanii, pentru ca acestia „sa poata sa aleaga intre localitatile unde sunt organizate astfel de evenimente, pe cel care este cel mai aproape de ei.” La evenimentul organizat vineri seara in Budapesta, presedintele HVIM, Zagyva Gyula, si vicepresedintele „Jobbik”, Szegedi Csanád, au vorbit celor adunati la Regnum Marianum despre ceea ce a insemnat pentru maghiari „tratatul rusinos de la Trianon”. Infierbantati de discursurile revizioniste ale celor doi lideri, simpatizantii organizatiilor au defilat in capitala Ungariei de la Regnum Marianum pana la Ambasada Frantei, unde vicepresedintele HVIM, Lokodi Ferenc Atilla, care este si presedintele HVIM din Transilvania, a tinut o prelegere radicala. In discursul rostit in fata Ambasadei Statelor Unite ale Americii, jurnalistul Toroczkai László a atras atentia opiniei publice americane si internationale asupra masurii duble, cu care au sprijinit lupta armata a albanezilor, in timp ce lupta indarjita, dar pasnica (pana in prezent!) a maghiarilor, nu, fapt de unde se trage concluzia ca doar luptele armate sunt sprijinite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.