Silvio Berlusconi a fost primit astazi de Papa Benedict al XVI-lea, pentru prima data de la castigarea alegerilor legislative, care au marcat, potrivit Suveranului Pontif, inceputul "unui climat nou, mai increzator si mai constructiv" in Italia, informeaza NewsIn.

Seful Bisericii Catolice si-a exprimat "bucuria" in fata "semnelor unui climat nou, mai increzator si mai constructiv" in tara, in conditiile in care Berlusconi beneficiaza de o majoritate parlamentara confortabila dupa doi ani de guvernare de stanga fragilizata de diviziunile interne. Benedict al XVI-lea a salutat vointa tuturor fortelor politice de a "infrunta impreuna problemele cele mai urgente si cele mai grave", deschizand "o noua era de crestere economica, dar si civila si morala".

La randul sau, Berlusconi "a confirmat prioritatea acordata de Guvernul italian, atat pe plan intern, cat si international, valorilor libertatii si tolerantei si sacralitatii omului si familiei", se arata intr-un comunicat al premierului.

“Activitatea guvernului nu il poate exclude pe Papa si Biserica pe care o conduce. Noi suntem favorabili pozitiei Bisericii, credem in valorile demnitatii umane, si in respectul fata de oameni. Dialogul dintre Stat si Biserica este o necesitate, dupa cum arata si Constitutia”, a declarat Silvio Berlusconi pentru postul de televiziune Canale 5, potrivit publicatiei La Repubblica.

In timpul guvernarii Prodi, relatiile cu Papalitatea s-au deteriorat dupa ce stanga italiana a anuntat ca va vota o lege pentru a permite uniunile civile homosexuale si heterosexuale. Opozitia vehementa a Bisericii Catolice a dus la abandonarea acestui proiect, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.