Dispozitivul de securitate in jurul ambasadei Suediei in Pakistan a fost consolidat vineri, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe, transmite AFP, potrivit NewsIn.

"Securitatea in jurul ambasadei de la Islamabad a fost consolidata luni dupa atentatul (de la ambasada daneza). Astazi (vineri - n.red.), nivelul de securitate a fost ridicat in jurul ambasadei si resedintei ambasadorului, din cauza informatiilor referitoare la informatiile legate de vehicule care transport explozibili", a declarat pentru AFP Teo Zetterman.

Pe langa ambasadoare, patru diplomati suedezi lucreaza la ambasada de la Islamabad, care numara de asemenea 13 angajati locali, a precizat el.

Luni, un atentat cu masina-capcana comis la ambasada Danemarcei s-a soldat cu moartea a sase persoane. Atacul a fost revendicat miercuri de reteaua al-Qaida, in represalii dupa publicarea in ziarele daneze a caricaturilor insultatoare la adresa profetului Mahomed.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.