Un raport cu privire la virusul HIV si boala SIDA arata ca diferenta intre numarul persoanelor infectate si cele care primesc tratament continua sa creasca.

Raportul a fost intocmit de Organizatia Mondiala a Sanatatii, programul ONU pentru combatere a SIDA si UNICEF.

Raportul arata ca numarul persoanelor care au acces la tratament antiretroviral a crescut, dar nu suficient.
Planurile organizatiilor internationale impliacte in lupta cu HIV-SIDA prevedeau ca, pana in 2005, 3 milioane de oameni sa aiba acces la tratament.

Acest obiectiv a fost atins abia in 2007, totusi initiativa a facut mai accesibil tratamentul in tarile cel mai grav afecte de epidemie, cele din Africa.

Aici, aproximativ doua milioane de oameni au acces la medicamente antiretrovirale.

Per ansamblu, in ultimii patru ani, numarul persoanelor care beneficiaza de tratament a crescut de peste sapte ori.

Directorul programului HIV-SIDA din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Kevin de Cock, apreciaza ca aceasta crestere nu e suficienta.

"Desi rata noilor infectari a atins o cota maxima in urma cu noua sau zece ani, in continuare in fiecare an sunt infectati doua milioane si jumatate de oameni, din care doar un milion primesc tratament. Astfel, e in continuare nevoie de metode de preventie, precum si de tratament", spune oficialul OMS.

La nivel global, au acces la tratament doar 30 la suta dintre oamenii bolnavi de HIV-SIDA.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.