Gruparea terorista al-Qaida a revendicat atentatul cu masina-capcana de luni comis impotriva ambasadei Danemarcei din Pakistan, in comunicate difuzate pe Internet, potrivit grupului de monitorizare a site-urilor islamiste, SITE, relateaza NewsIn.

Atacul de luni, soldat cu moartea a sase persoane, a fost comis in replica la republicarea de catre ziarele daneze a caricaturilor cu Profetul Mahomed, potrivit unui text publicat pe mai multe site-uri islamiste, a precizat SITE.

"Unul dintre eroii al-Qaida a comis un atentat sinucigas luni dimineata", potrivit textului semnat de unul dintre liderii retelei teroriste, Mustafa Abou al-Yazid. Atacul a fost comis "in replica la actiunile Danemarcei, stat necredincios, care a publicat caricaturile ostile mesajului lui Allah", potrivit textului, scris in araba.

"Aceasta operatiune este un avertisment fata de statul necredincios si de cei care il sustin, pentru a-i descuraja si pentru a-i face sa-si ceara iertare pentru ce au facut", potrivit mesajelor.

Cel care a scris mesajul le-a multumit "mujahedinilor pakistanezi pionieri ai credintei si cu zel islamic, care au participat la atac". Potrivit SITE, mesajul a fost publicat miercuri pe mai multe site-uri islamiste.

Membrii al-Qaida au lansat un apel de atacare a tintelor daneze, dupa ce doua ziare din Danemarca au republicat caricaturile cu Profetul Mahomed.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.