Guvernul de la Moscova dispune in eventualitatea unui atac nuclear sau in caz de cataclism ecologic grav de un refugiu subteran, reprezentand un oras-buncar urias, care poate adaposti pana la 300.000 de persoane, prevazut cu toate utilitatile necesare vietii de zi cu zi.

Locuitorii acestui oras subteran ar putea sa traiasca fara a iesi la suprafata aproape jumatate de an, dezvaluie miercuri portalul Ural.ru, citat de Rompres

Baza secreta a executivului rus se afla in masivul muntos Uralii de Sud, nu departe de statiunea "Abzakovo", locul preferat de schi al fostului presedinte rus Vladimir Putin, in prezent prim-ministru.
Zvonuri dintre cele mai diverse circula in legatura cu acest buncar. Localnicii afirma ca in Uralii de Sud se construieste inca din epoca sovietica un obiectiv secret, desi nu stiu exact despre ce este vorba. Cu toate acestea, ei au remarcat ca incepand cu anul 2000, fostul presedinte Vladimir Putin a devenit un oaspete frecvent al statiunii de schi "Abzakovo", situata la 60 km distanta de centrul industrial Magnitogorsk.

Oficial s-a spus ca fostului locatar de la Kremlin i-ar placea sa schieze mai mult la "Abzakovo" decat in alta parte, bunaoara decat in statiunile din Alpi, insa informatii neoficiale scot la iveala faptul ca Putin venea atat de des in Uralii de Sud pur si simplu pentru a verifica lucrarile de finalizare a constructiei orasului secret subteran, situat pe cel mai inalt versant al masivului Uralii de Sud - Yamantau - la o inaltime de 1.640 de metri.

Pentru prima oara a vorbit despre existenta orasului subteran din Uralii de Sud, la 16 aprilie 1996, publicatia americana The New York Times, care se referea la o baza secreta subterana, aflata in plina constructie. "In cadrul unui proiect secret, amintind de vremurile sumbre ale razboiului rece, Rusia se ocupa de constructia unui complex militar gigantic subteran in zona Muntilor Ural, asa cum sustin oficiali din Occident si Rusia. Accesul la complexul militar urias din interiorul muntelului Yamantau din masivul Uralii de Sud va fi asigurat de o autostrada si o cale ferata, aproape finalizate. Mii de oameni sunt implicati in acest proiect", scria la acea vreme publicatia americana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.