Un spital din Los Angeles a acceptat sa acorde un milion de dolari pentru a rezolva pe cale amiabila un scandal ce il vizeaza, dupa ce o salvare care ii apartinea a abandonat o persoana handicapata si fara adapost in mijlocul unui cartier rau famat, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

In februarie 2007, un paraplegic a fost gasit intr-un colt din Skid Rowe, centrul Los Angelesului, cartier cunoscut pentru traficantii de droguri.

Barbatul era imbracat doar cu o camasa de spital, iar sacul pentru colectarea excrementelor in cazul unei operatii intestinale, pe care il avea atasat, era crapat, potrivit martorilor oculari. Cazul a provocat indignare.

Imaginile surprinse de o camera de supraveghere au aratat ca barbatul fusese adus in cartierul respectiv cu o ambulanta si abandonat. Numarul de inmatriculare al masinii le-a permis autoritatilor sa-i urmareasca traseul pana la un spital din Hollywood. Vizat de urmariri penale, spitalul a acceptat sa acorde un milion de dolari, impartiti intre doua asociatii de asistenta pentru persoanele fara adapost.

In noiembrie 2006, Parchetul a anuntat inculparea unei societati private care gestiona spitale pentru ca abandonase in Skid Row o femeie fara adapost si care suferea de dementa. Mai multe cazuri de acest gen sunt in curs de anchetare.

Circa 73.000 de persoane fara adapost traiesc in regiunea Los Angeles. Potrivit cifrelor oficiale, 10.000 sunt minori, aproape 8.500 sunt fosti combatanti, 24.500 sufera de tulburari mintale, 24.700 de alcoolism sau sunt toxicomani si mai mult de 1.200 sunt seropozitivi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.