O echipa a Agentiei Internationale pentru Energie Atomica va fi primita in Siria, la sfarsitul acestei luni, pentru a investiga acuzatiile conform careia aceasta tara ar fi avut un reactor nuclear care ar fi urmat sa fie folosit pentru producerea bombei atomice.
Situl nuclear in cauza a fost distrus de avioane israeliene in octombrie anul trecut, dar informatia a fost pastrata secreta deoarece se pare ca reactorul era de provenienta nord-coreeana si ar fi putut strica negocierile pentru dezarmare nucleara a acesteia. Siria a negat insa acest lucru, rezumandu-se sa precizeze doar ca era o locatie militara, dar nu de tip nuclear si ca astfel nu incalca Tratatul de Neproliferare Nucleara. Totusi, Siria nu a reusit sa explice de ce locul acestui sit a fost pur si smplu curatat de orice urma de constructie si chiar a nivelat locul cu buldozerele.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.