Senatorul american Hillary Clinton a suat sambata intr-o ultima incercare de a se mentine in cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Conducerea democratilor a acceptat sa tina cont de rezultatele alegerilor preliminare din statele Florida si Michigan, insa nu a oferit doamnei Clinton numarul maxim de delegati.

Cele doua state au fost excluse din procesul de desemnare a candidatului Partidului Democrat in cursa pentru Casa Alba, din cauza ca si-au devansat alegerile preliminare.

Hillary Clinton castigase in cele doua state si dorea ca prin luarea in calcul a acestor rezultate sa reduca avansul lui Barak Obama.

De partea cealalta, Barack Obama a argumentat ca nici macar nu a concurat in Michigan, stiind ca alegerile primare vor fi lovite de nulitate.

Dupa cinci ore de dezbateri aprinse, comisia democrata a decis sa ofere voturi ambilor candidati. Hillary Clinton a primit un numar ceva mai mare de delegati, dar insuficient fata de cat ar fi avut nevoie.

In prezent, Obama are in continuare cu peste 175 de delegati in plus, de partea sa, si anticipeaza ca dupa o noua runda de alegeri primare, marti, ar putea transa cursa pentru nominalizare.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.