Astfel, unul din zidurile care delimiteaza teritoriul Ambasadei Romaniei in Republica Moldova, aflat in proximitatea unui santier de constructii, s-a prabusit vineri in jurul orei 11.00, fiind distrus in proportie de 70%, anunta NewsIn.

Florin Lencu, secretar I al Ambasadei Romaniei, a declarat pentru NewsIn ca in urma incidentului nu a avut nimeni de suferit si nu au fost afectate nici comunicatiile din ambasada.

Incidentul a intervenit ca urmare a unei greseli a constructorului, iar in acest moment situatia se remediaza, pe cale amiabila, prin instalarea unui gard provizoriu, constructorul urmand sa refaca zidul daramat, potrivit lui Lencu.

Citeste si:

"Nu exista motive de ingrijorare. Constructorul se pare ca a sapat prea mult sub zid, motiv pentru care acesta s-a prabusit si urmeaza sa fie refacut printr-o intelegere amiabila cu constructorul a Directiei deservire corp diplomatic din Ministerul moldovean de Externe, de care tine cladirea in care este amplasata Ambasada Romaniei la Chisinau", a declarat Florin Lencu.

In imediata vecinatate a sediului ambasadei romane la Chisinaul se construieste un hotel. Potrivit informatiei de pe panoul din fata santierului, constructia hotelului a inceput la 11 ianuarie 2008, iar darea in exploatare va avea loc la 14 decembrie 2008.