Astfel, unul din zidurile care delimiteaza teritoriul Ambasadei Romaniei in Republica Moldova, aflat in proximitatea unui santier de constructii, s-a prabusit vineri in jurul orei 11.00, fiind distrus in proportie de 70%, anunta NewsIn.

Florin Lencu, secretar I al Ambasadei Romaniei, a declarat pentru NewsIn ca in urma incidentului nu a avut nimeni de suferit si nu au fost afectate nici comunicatiile din ambasada.

Incidentul a intervenit ca urmare a unei greseli a constructorului, iar in acest moment situatia se remediaza, pe cale amiabila, prin instalarea unui gard provizoriu, constructorul urmand sa refaca zidul daramat, potrivit lui Lencu.

"Nu exista motive de ingrijorare. Constructorul se pare ca a sapat prea mult sub zid, motiv pentru care acesta s-a prabusit si urmeaza sa fie refacut printr-o intelegere amiabila cu constructorul a Directiei deservire corp diplomatic din Ministerul moldovean de Externe, de care tine cladirea in care este amplasata Ambasada Romaniei la Chisinau", a declarat Florin Lencu.

In imediata vecinatate a sediului ambasadei romane la Chisinaul se construieste un hotel. Potrivit informatiei de pe panoul din fata santierului, constructia hotelului a inceput la 11 ianuarie 2008, iar darea in exploatare va avea loc la 14 decembrie 2008.