Curtea Suprema fusese sesizata de serviciile din Texas de protectie a copilului, care au contestat o decizie a justitiei ce a catalogat drept nefondata retragerea copiilor din mijlocul sectei instalate la o ferma, unde autoritatile au intervenit la inceputul lunii aprilie.

Serviciile sociale sustinusera ca ar fi iresponsabil ca minorii sa fie incredintati sectei, cu atat mai mult cu cat testele genetice ce vor stabili legaturile de rudenie nu s-au incheiat.

Dosarul ar putea ajunge insa la Curtea Suprema americana, au subliniat unii observatori, in consecinta nu este sigur daca minorii vor fi redati imediat familiilor lor.

Dupa un raid de la inceputul lunii aprilie la o ferma imensa din Texas unde traiau retrasi adeptii unei secte disidente a religiei mormone, serviciile sociale au preluat copiii, suspectand ca acestia risca sa fie abuzati sexual. Potrivit autoritatilor, fetele erau obligate sa aiba inca de la pubertate relatii sexuale cu "soti spirituali" adulti, iar baietii din secta erau indoctrinati pentru a perpetua aceste practici.