Autoritatile din Milano au efectuat in ultimele trei zile o serie de controale pe unele linii de transport in comun frecventate de straini, pentru a identifica imigrantii ilegali, vizati apoi de proceduri de expulzare, informeaza NewsIn.

Echipaje formate din gardieni si controlori ai Azienda Trasporti Milanese (ATM, compania de transport public din Milano) au legitimat in ultimele trei zile pasagerii straini din mijloacele de transport in comun si le-au verificat permisele de sedere.

Cei care nu aveau documentele asupra lor au fost dusi la sediul politiei, unde au fost controlati si identificati. In cazul imigrantilor ilegali au fost lansate procedurile de expulzare.

Viceprimarul de Milano si insarcinat cu siguranta Riccardo de Corato a anuntat joi, intr-un comunicat, ca in ultimele trei zile au fost desfasurate "controale speciale ale departamentului politiei locale insarcinat cu mijloacele de transport in comun, pe liniile 90, 91, 15 si 3". Controalele "au dus la retinerea a 33 de imigranti ilegali, dintre care pentru doi au fost emise ordine de expulzare", a adaugat el.

De Corato a precizat ca astfel de controale sunt desfasurate in mod regulat, dar ca in aceasta saptamana a ordonat intensificarea lor. Operatiunile "vor fi desfasurate zilnic, in acord cu ATM, pe unele linii problematice, in urma plangerilor depuse de cetateni, comitete de cartier si chiar de soferii ATM, in legatura cu furturi, vandalism si agresiuni", a subliniat responsabilul.

In ceea ce priveste persoanele retinute, De Corato a afirmat ca este vorba de "imigranti ilegali, mai exact de persoane care nu numai ca nu ar fi trebuit sa se invarta linistite prin Milano si in mijloacele publice de transport milaneze, ci nu ar fi trebuit nici macar sa se afle pe teritoriul italian".

In replica la criticile dure ale partidului de extrema-stanga Rifondazione Comunista, oficialul a subliniat ca cei care protesteaza fata de aceste controale "in mod clar nu folosesc mijloacele de transport public si nu stiu liniile frecventate de hoti si talhari sau vor sa lanseze polemici fara motiv".

In 21 mai, cand Guvernul italian a adoptat un pachet pentru siguranta, viceprimarul De Corato a anuntat ca politia din Milano dispune deja de o lista de 2.000 de nomazi care ar putea fi expulzati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.