Administratia Bush exercita presiuni asupra inspectorilor ONU pentru a extinde verificarile in Siria, cu scopul identificarii altor posibile complexe nucleare secrete, sugerand ca programul Damascului ar putea fi mai amplu decat pare.
Cel putin trei locatii au fost identificate de Statele Unite, informatiile fiind transmise Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, care negociaza cu Siria permisiunea de a efectua inspectii pe teritoriul tarii sale. Washington-ul vrea sa afle daca aceste centre nucleare au furnizat material pentru presupusul reactor de la Al Kibar, distrus la 6 septembrie anul trecut in urma unui raid aerian efectuat de aviatia israeliana.

AIEA, care incearca sa obtina permisiunea de a inspecta complexul de la Al Kibar imediat dupa raidul aerian, a recunoscut ca a primit cereri de extindere a inspectiilor, fara a furniza detalii. Oficialii americani au refuzat sa descrie centrele suspecte sau cum au fost acestea identificate. Reactorul de la Al Kibar ar fi fost aproape functional anul trecut inainte de raidul israelian, scrie “Washington Post”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.