Fostul presedinte cubanez Fidel Castro si-a anuntat sustinerea pentru Barack Obama in lupta pentru Casa Alba, considerandu-l „cel mai avansat“ candidat in cursa electorala.

Sprijinul neasteptat pentru Barack Obama, venit din partea fostului lider de la Havana, ii va oferi insa posibilitatea rivalului republican John McCain sa puna din nou sub semnul intrebarii abilitatile senatorului democrat in politica externa. McCain a incercat de mai multe ori sa atraga atentia asupra sprijinului exprimat de gruparea palestiniana Hamas pentru candidatura lui Obama, organizatie considerata de SUA terorista.

Potrivit presei britanice, Castro a scris, in rubrica sa saptamanala din ziarul „Granma“, faptul ca Obama nu a indraznit sa ceara incetarea embargoului american, vechi de zeci de ani, asupra Cuba. Discursul lui Obama de saptamana trecuta poate fi tradus printr-o formula de „foame“ a tarii, a spus fostul presedinte acum in varsta de 81 de ani.

Obama a vorbit la Fundatia Cubanezo-Americana din Miami despre faptul ca daca va ajunge sef de stat nu va ridica sanctiunile economice impuse Cubei, dar va inlesni restrictiile de calatorie ale cubanezilor din SUA si dreptul lor de a trimite bani familiilor ramase acasa. El a mai spus ca este dispus sa se intalneasca cu Raul Castro, care i-a succedat la putere fratelui sau, in februarie, dupa 49 de ani de domnie a lui Fidel.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.