Candidatul republican la Casa Alba John McCain s-a distantat inca o data de Administratia Bush, propunand reducerea arsenalului nuclear american, dar criticandu-si in acelasi timp adversarul democrat Barack Obama, pe care il considera prea naiv, transmite AFP, preluat de NewsIn.

"In urma cu un sfert de secol, presedintele Ronald Reagan a declarat: "Visul nostru este sa vedem ziua in care toate armele nucleare vor fi interzise pe fata pamantului". Aceasta este si visul meu", a spus senatorul de Arizona intr-un discurs sustinut la Denver, Colorado.

"Este un obiectiv pe termen lung si dificil", a avertizat McCain, explicand ca trebuie actionat cu "prudenta si pragmatism" in domeniul dezarmarii nucleare, pentru a nu pune in pericol securitatea Statelor Unite si a aliatilor lor. "Dar Razboiul Rece s-a incheiat de 20 de ani si a venit timpul sa luam noi masuri pentru a reduce considerabil numarul armelor nucleare din toata lumea", a adaugat candidatul republican la Casa Alba.

"Este timpul ca Statele Unite sa faca dovada leadershipului pe care toata lumea il asteapta de la noi, in traditia presedintilor americani care au lucrat pentru a reduce amenintarea nucleara pentru umanitate", a spus McCain, intr-o critica voalata la adresa actualei administratii.

Afirmand ca Rusia nu mai este "dusmanul de moarte" al Statelor Unite, el a propus continuarea dialogului cu Moscova pentru reducerea arsenalului nuclear si in cele din urma eliminarea desfasurarii de arme nucleare tactice in Europa. El a propus de asemenea continuarea discutiilor in privinta proiectului scutului antiracheta american in Europa, propunand mai multa "transparenta".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.