Guvernul Africii de Sud va anunta miercuri detaliile privind planurile de a infiinta tabere speciale de refugiati pentru aproape 70 de mii de muncitori imigranti care au fost izgoniti de la casele lor in recentul val de violente contra strainilor.

Autoritatile spun ca imigrantii vor fi in siguranta in cele sapte tabere ce urmeaza a fi infiintate in diferite provincii ale tarii.

Potrivit guvernului conditiile vor fi mult mai bune decat in actualele adaposturi temporare infiintate langa posturile de politie si primarii.

Potrivit corespondentului BBC, agentiile de ajutorare sunt ingrijorate insa ca autoritatile sud-africane nu vor reusi sa administreze corespunzator taberele de refugiati si totodata ca aceste tabere vor capata un caracter semi-permanent.

Cel putin 56 de oameni au fost ucisi si sute raniti in violentele izbucnite acum peste doua saptamani impotriva imigrantilor.

Multi sud-africani, mai ales din paturile sarace, afirma ca strainii le iau locurile de munca si sporesc criminalitatea in tara.

Decizia a fost luata in ciuda avertismentelor venit din partea mai multor organizatii internationale care sustin ca o asemenea masura nu este binevenita.

Corespondentul BBC in zona spune ca temerile organizatiilor umanitare sunt legate de lipsa de experienta a Africii de Sud in astfel de probleme.

Organizatia Medici fara Frontiere sustine ca exista deja mai multe cazuri de diaree si infectii in randul celor aproape 30 de mii de persoane care s-au adapostit in taberele deja existente.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.