Liderul Partidului Muncii si ministrul israelian al apararii Ehud Barak i-a cerut miercuri premierului Ehud Olmert, anchetat intr-un caz de coruptie, sa demisioneze "in interesul statului", informeaza NewsIn.

"In interesul statului (...), cred ca premierul trebuie sa inceteze sa se ocupe de gestionarea de zi cu zi a Guvernului", a declarat Barak intr-o conferinta de presa de la Ierusalim, a doua zi dupa marturia in justitie a unui martor esential care afirma ca i-a dat lui Olmert aproape 150.000 de dolari de-a lungul mai multor ani.

"Partidul Kadima trebuie sa isi faca un examen de constiinta si sa aleaga un inlocuitor" pentru premier, a adaugat el. "Daca partidul Kadima nu formeaza un Guvern cu care sa fim de acord, vom face in asa fel incat sa fixam data alegerilor anticipate".

"Avand in vedere situatia actuala si provocarile dificile cu care se confrunta Israelul - Hamas, Hezbollah, Siria, Iran, soldati rapiti si procesul de pace - nu cred ca premierul poate in acelasi timp sa conduca Guvernul si sa se ocupe de problemele sale personale", a spus Barak.

Olmert s-a aparat explicand ca banii primiti au fost folositi doar pentru a finanta campanii electorale, afirmand ca nu a "bagat niciun banut in buzunar", ceea ce, potrivit lui, nu ar fi un motiv pentru a demisiona. Totusi, Olmert a anuntat ca va demisiona daca va fi inculpat formal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.