Regizorul Sydney Pollack, rapus luni de cancer la 73 de ani, a avut o cariera incununata de doua Oscaruri pentru realizarea cinematografica "Out of Africa". Starurile Hollywood-iene care au lucrat cu el cot la cot pe platouri de filmare sau sub indrumarea lui regizorala se inghesuie sa se arate indurerati de moartea marelui om.

Moartea lui Sydney Pollack a survenit in urma unei lungi lupte cu un cancer de stomac. Acest moment trist pune capat unei vieti dedicate industriei filmului, pe parcursul careia Pollack a fost implicat intr-o sumedenie de productii, ca actor, producator si/sau regizor. El a castigat doua premii Oscar, unul pentru regia filmului "Out of Africa" care a fost desemnat si cel mai bun film al anului 1986. De asemenea, a fost nominalizat la Premiile Academiei ca regizor al filmului "They Shoot Horses, Don't They?" (1970) si apoi al lui "Tootsie" (1983) - acesta din urma primind si o nominalizare pentru filmul anului.

Vedetele din Cetatea Filmului nu au intarziat sa-si exprime condoleantele iar cei care au avut ocazia sa il cunoasca pe Pollack si-au amintit cu drag de timpul petrecut impreuna. Tom Cruise a jucat alaturi de el in ultimul film al lui Kubrick, "Eyes Wide Shut", si a declarat ca "imi va fi tare dor" de acest artist "de-o modestie rara". Cruise a adaugat ca Pollack era un "om Renascentist" care nu-i trata pe ceilalti cu superioritate si care "mi-a marturisit cum isi adora familia, sa spuna povesti, sa manace, sa zboare si sa se delecteze cu o sticla buna de vin".

Ultimul film in regia lui Sydney Pollack care s-a bucurat de succes la critici a fost "Michael Clayton", iar colegul sau George Clooney a gasit de cuviinta sa faca un comentariu in aceasta situatie, privind in retrospectiva viata si cariera intrerupte luni: "Sydney a imbunatatit un pic lumea asta, a facut filmele un pic mai bune - chiar si o cina alaturi de el era un pic mai placuta. Jos palaria pentru asa un om remarcabil. Ii vom simti lipsa".

De asemenea, actrita Sally Field (protagonista din filmul "Absence of Malice" (1981) al lui Pollack si momentan intruchipand-o pe Nora in aclamatul serial "Brothers and Sisters") a tinut sa remarce: "Sansa de a-l cunoaste pe Sydney si de a lucra cu el a fost o mare onoare. Era un prieten bun si un regizor fenomenal si voi pretui fiecare moment pe care l-am petrecut alaturi de el.

In curand il vom putea vedea pe raposatul Sydney Pollack in ultimul sau rol, din comedia "Made of Honor", programat sa debuteze pe ecranele noastre la sfarsitul lui iulie, 2008.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.