Al doilea om din Republica Moldova contrazice linia politica a lui Voronin, castigand capital electoral pentru prezidentialele din 2009.
Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu (foto), a spus ca limba romana si cea moldoveneasca sunt una si aceeasi, intrand astfel in conflict cu doctrina moldovenismului, promovata de Vladimir Voronin, liderul Partidului Comunist (PCRM), din care face parte insusi Lupu. „Romana si moldoveneasca sunt aceeasi limba. Una“, a declarat Marian Lupu in timpul unei intalniri cu studentii din orasul Balti, relateaza NewsIn. Lupu considera ca limba moldoveneasca este doar denumirea politica a limbii si ca, in documentele oficiale, ar trebui precizat intre paranteze ca este vorba de limba romana. Ca urmare a luarilor sale de pozitie ostile, Lupu nu a fost numit in comisia pentru integrare europeana, prezidata de Voronin.

Nu este pentru prima data cand presedintele Parlamentului de la Chisinau a atacat politica lui Voronin, unii analisti considerand ca Lupu se pregateste astfel sa candideze la presedintie, in 2009.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.