Hitler pusese ochii pe un orasel linistit din Marea Britanie, in care voia sa instaleze un cartier general al celui de-al III-lea Reich.
Bizara alegere a fostului dictator nazist a iesit la iveala din niste documente istorice - descoperite in Belgia, intr-o fosta tabara germana, si scoase acum la licitatie - care arata ca Hitler inca visa sa invadeze Marea Britanie in 1941, la un an dupa ce fusese infrant in Batalia pentru Anglia, relateaza Daily Mirror. Nazistii vedeau in Bridgnorth - un oras linistit din centrul tarii - o localitate cu o importanta-cheie pentru planurile si scopurile lor strategice.

Vecina cu Bridgnorth se afla o alta localitate, Ludlow, la fel de linistita, care ar fi servit de minune la instalarea unui cartier general al Reich-ului. Documentele naziste contin descrieri detaliate si despre unele obiective din Bridgnorth, cum ar fi un castel normand, care se inclinase intr-o parte dupa o batalie din timpul razboiului civil englez. De asemenea, printre documentele scoase la licitatie exista si 13 harti, in care sunt reprezentate forme de relief sau infrastructuri, cum ar fi cai navigabile, drumuri principale, precum si o serie de fotografii aeriene ale intregului teritoriu britanic.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.