"Liderul belarus Aleksandr Lukasenko, liderul Consiliului de stat al Uniunii Rusia-Belarus, l-a numit marti pe Putin in functia de presedinte al Consiliului de ministri al Uniunii", a spus un membru al biroului de presa.

Biroul de presa al guvernului rus a confirmat nominalizarea lui Putin in acest post, ocupat pana acum de fostul premier rus Viktor Zubkov.

Uniunea Rusia-Belarus, formata in 1997 pentru extinderea influentei Moscovei asupra vecinului sau, are dificultati in a se materializa. In decembrie, Putin, pe atunci presedinte, a efectuat o vizita-surpriza la Minsk, relansand speculatiile, imediat dezmintite, pe tema unei posibile transformari a presedintelui rus in liderul unui nou stat format din Rusia si Belarus.

Impartirea puterii intre Belarus (zece milioane de locuitori) si Rusia (142 milioane) in cadrul Uniunii nu este inca definita, in lipsa unui act constitutional, a carui semnare tergiverseaza de mai multi ani. Putin a prezidat deja Consiliul de stat al Uniunii, organismul suprem al acestei structuri.