Liderul al-Qaida, Osama bin Laden, se ascunde in nordul Pakistanului, in apropierea masivului K2, potrivit postului de televiziune al-Arabiya.

Televiziunea din Dubai transmite ca serviciile americane intentioneaza sa il captureze in cadrul unei operatiuni de proportii. Si ziarul Italian “La Repubblica” scrie ca oficiali din domeniul securitatii in cadrul armatei americane s-ar fi reunit, luna aceasta, la baza militara din Doha, Qatar, pentru a stabili detaliile operatiunii de capturare, la reuniune participand ambasadorul Statelor Unite la Islamabad, Anne Peterson, si generalul David Petraeus, comandantul fortelor americane in Irak.

CIA l-ar fi localizat pe teroristul saudit in zona muntoasa din Pakistan, care se invecineaza la vest cu Afganistanul (provincia Konrad si regiunea muntoasa Nurestan), iar la nord cu China. Masivul K2, cu inaltimea de 8611 metri, este al doilea varf muntos din lume, dupa Everest.

Serviciile americane sunt ingrijorate ca, de acolo, bin Laden ar planifica noi atentate asupra Occidentului, folosindu-se de cetateni arabi, dar si de europeni convertiti recent la Islam. Din 2002, cand a fost inlaturat regimul talibanilor din Afganistan, Osama bin Laden este de negasit, el transmitand periodic mesaje video sau audio, ultimul dintre ele la inceputul acestei luni.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.