O misiune ONU a conchis ca un avion de vanatoare rus a doborat o drona georgiana la sfarsitul lunii aprilie, deasupra regiunii separatiste georgiene proruse Abhazia, a afirmat astazi un oficial din Guvernul Georgian, informeaza NewsIn.

Fortele abhaze au anuntat in 20 aprilie ca au doborat un avion georgian fara pilot, dar in prima faza Georgia a negat, pentru ca ulterior sa acuze Moscova.

Incidentul a dus la o noua tensionare a situatiei din regiune, pe fondul intensificarii relatiilor Rusiei cu autoritatile separatiste, spre nemultumirea Georgiei. Intre timp, Rusia si-a suplimentat si contingentul din Abhazia cu 1.000 de militari.

Abhazia, republica nerecunoscuta, afirma ca a doborat in ultimele doua luni sase drone georgiene deasupra teritoriului sau, dintre care una ar fi fost echipata cu o racheta aer-aer.

Regiunea, care si-a proclamant unilateral independenta la inceputul anilor '90 si a aparat-o cu armele impotriva fortelor georgiene, este in prezent in centrul unor tensiuni aprinse intre Tbilisi si Moscova, care sustine autoritatile separatiste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.