Liderul spiritual tibetan a declarat ca Beijingul intentioneaza sa instaleze circa un milion de colonisti chinezi in Tibet, dupa Jocurile Olimpice, cu scopul de a estompa cultura si identitatea tibetana, relateaza cotidianul britanic The Guardian monitorizat de Mediafax.
Dalai Lama a declarat, vineri, la Londra, dupa o intalnire cu premierul britanic Gordon Brown, ca se teme ca autoritatile chineze vor adopta masuri mai dure in Tibet dupa Jocurile Olimpice, invadand regiunea cu etnici chinezi.

El a explicat ca a primit informatii de la locuitorii din Tibet ca zone nelocuite extinse au fost marcate, ca pentru constructie, in ultimii doi ani. "Apoi anul trecut am primit informatia - dupa Jocurile Olimpice, un milion de chinezi se vor instala in regiunea autonoma Tibet", a declarat el, adaugand ca detine aceste date de la o "sursa militara" din Tibet.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.