Seismul din 12 mai din China s-a soldat cu 51.151 de morti si 29.328 disparuti in toate regiunile afectate, precum si cu 288.431 raniti, a anuntat ieri guvernul chinez, potrivit NewsIn.

Potrivit guvernului, bilantul anterior era de mai mult de 40.000 de morti, iar agentia Xinhua a anuntat ca alte 32.000 de persoane erau date disparute.

Miile de replici seismice si prognozele privitoare la ploi ambundente au ingreunat considerabil eforturile armatei, guvernului si persoanelor care incercau sa livreze alimente si sa asigure adaposturi pentru milioanele de sinistrati.

In urma seismului mai mult de 5,2 milioane de persoane au ramas fara case. China a anuntat ieri ca are nevoie de 3,3 milioane de corturi pentru refugiati si a adresat din nou un apel comunitatii internationale.

"Numarul este foarte mare. Avem nevoie de mai mult de 3,3 milioane de corturi sau adaposturi temporare", a spus purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Qin Gang.

"Speram ca membrii comunitatii internationale vor include corturile printre prioritatile ajutoarelor pentru China", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.