Astrologul Myint Lwin din Myanmar este foarte suparat ca nu a reusit sa prezica traseul ciclonului Nargis, care a devastat tara, dar asigura ca anul viitor situatia nu se va repeta, relateaza NewsIn.

Intr-o tara in care sfera personala, politica si economica este incarcata de misticism, el promite ca data viitoare se va descurca mai bine. "Au murit multi, imi pare rau", zice Lwin, analizand o harta astrologica. "Ma voi documenta in ceea ce priveste 2009", adauga astrologul.

Aproape toti cei care isi permit consulta un astrolog inainte de a lua decizii importante, chiar si generalii din junta militara aflata la putere. Oamenii speculeaza ca in baza sfatului primit de la astrolog capitala a fost mutata in 2005 din Yangon in Naypyidaw, enclava din jungla Myanmarului. In urma cu sase ani, guvernul a arestat rudele fostului dictator Ne Win pentru complot in vederea rasturnarii puterii, la care a participat si un astrolog, care a folosit papusi voodoo. In plus, in timpul regimului sau, Win a introdus bancnotele de 45 si 90 de kyat pentru ca numerele sunt divizibile cu numarul sau norocos, 9.

Lwin, care lucreaza intr-un magazin din Yangon, pe strada ceainariilor, a studiat in ultimii ani alinierea planetelor in perioada sezonului furtunilor. El este vicepresedintele Biroului de astrologie din Myanmar, care incearca sa convinga somitatile din acest domeniu sa formeze tinerele talente. Vestea ca Lwin studiaza atrologia legata de sezonul uraganelor a ajuns repede la urechile confratilor sai, dupa ciclonul Nargis, care a lovit tara la 2 mai si s-a soldat cu aproape 134.000 de morti sau disparuti.

Un astrolog care lucreaza tot in Yangon, in cea mai aglometrata piata, spune ca Lwin a prezis ciclonul Nargis in urma cu doua luni, dar nu a reusit sa urmareasca traseul planetelor la timp. "Cand palaria dragonului intra in casa Varsatorului, probabil ca va avea loc o furtuna. Insa de data aceasta si Marte s-a apropiat de Saturn, deci urma un ciclon. Marte s-a miscat foarte repede, nu am reusit sa prezic nimic", explica el.

Lwin este sigur ca planetele il vor ajuta sa prezica uraganele ce vor urma. "Vad numai in ianuarie sau februarie ce se va intampla in restul anului. Tot ce pot spune este ca nu vor mai fi cicloane in 2008", subliniaza el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.