Hillary Clinton a respins sugestiile de a se retrage din cursa democrata pentru investitura la Casa Alba si a spus ca va continua sa lupte "pana cand va fi investit un candidat democrat", relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Insa contracandidatul sau, Barack Obama, are un avans considerabil intr-o posibila lupta cu republicanul John McCain la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Reuters prezinta cateva motive pentru care Hillary Clinton ramane totusi, in cursa pentru investitura democrata pana la 3 iunie, data pana la care vor mai avea loc alegeri in Puerto Rico, Montana si Dakota de Sud.

- avand in vedere ca este favorita in Puerto Rico, ar putea dori sa fie sigura ca a explorat toate posibilitatiile.

- rezultatele din doua mari state - Michigan si Florida - au fost anulate in urma unei dispute din Partidul Democrat. Clinton a castigat alegerile in ambele state, desi nu a facut campanie in acestea, iar Obama nici macar nu figura pe buletinul de vot in Michigan. Hillary Clinton ar putea spera sa obtina sustinere din partea delegatilor din Michigan si Florida la Conventia partidului din luna august, prin care s-ar apropia de Obama pentru a atrage sustinerea superdelegatilor.

- ar putea ramane in cursa si pentru a vedea daca Obama face vreo gafa sau se implica intr-o controversa care i-ar putea face pe alegatori sa isi reconsidere pozitiile referitoare la lipsa sa de experienta, Hillary putand fi considerata o candidata puternica. Astfel, i-ar putea convinge pe superdelegati ca are mai multe sanse in lupta cu republicanul John McCain.

- Hillary Clinton ar putea incerca sa exercite presiuni asupra lui Obama pentru a o lua in considerare in vederea unui tandem pentru functia de vicepresedinte. Aceasta idee a fost formulata de un consilier al lui Clinton, George Stephanopoulos, la postul de televiziune ABC.

- Hillary Clinton, care in urma campaniei are o datorie de cel putin 20 de milioane de dolari, ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a strange bani si pentru a-si plati datoriile, inclusiv pentru a recupera cele 11 milioane de dolari pe care le-a investit din propriul buzunar.

- Hillary si Bill Clinton, fostul presedinte american, ar putea fi interesati sa-si refaca imaginea si reputatia in comunitatea afroamericana, ce l-a sustinut masiv pe Obama.

- ar putea viza o functie in Senatul american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.