Un nou "caz Crulic" ar putea aparea in Italia. Doi senatori italieni au inaintat guvernului Berlusconi o interpelare privind presupusa sinucidere a romanului Cristian Lupu in sediul unui post de politie din orasul Fontana Liri.

Barbatul in varsta de 28 de ani a murit la inceputul lunii, dupa ce s-a aruncat pe geam chiar inainte ca politistii sa-l anunte ca e liber.

Interpelarea va fi examinata de ministrul de Interne, Roberto Maroni si de cel al Apararii. Cei doi senatori cer ministrilor sa faca lumina in cazul mortii romanului. Senatorul Donatella Poretti a declarat ca a aflat de cazul romanului de la o asociatie care se ocupa de apararea drepturilor omului si discriminare. Senatorul sustine ca presa a publicat informatii privind moartea romanului, la inceputul lunii mai.

Agentia Ansa a relatat ca romanul s-ar fi aruncat de la fereastra, dar agentia Omniroma a scris ca s-a aruncat de pe scari. Senatorului i se pare suspect ca romanul s-a sinucis chiar in momentul eliberarii. Mai mult, aceasta sustine ca romanului nu i-a fost efectuata o autopsie detaliata, ci numai o examinare sumara din parte unui medic legist al Procuraturii.

Pe de alta parte, Ambasada Romaniei in Italia a trimis o cerere Parchetului din Casino pentru a afla cauzele mortii si rezultalele anchetei, insa deocamdata nu a primit niciun raspuns.

Cazul romanului Claudiu Daniel Crulic, lasat sa moara de foame intr-o inchisoare din Polonia, a ajuns in atentia opiniei publice in luna aprilie si a dus la demisia ministrului de Externe Adrian Cioroianu, dar si la sanctionarea ambasadorului si consulului roman la Varsovia.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.