Casa Alba neaga informatiile

Presedintele american George W. Bush intentioneaza sa atace Iranul in lunile urmatoare, inainte de finalul mandatului sau, care se termina in ianuarie 2009, scrie publicatia Jerusalem Post, citand un inalt oficial israelian, relateaza HotNews. Potrivit Radioului Armatei israeliene, oficialul de la Ierusalim ar fi preluat informatia de la un membru important al echipei prezidentiale americane, in timpul vizitei efectuate, saptamana trecuta, in Orientul Mijlociu. Acesta ar fi afirmat ca, atat presedintele Bush, cat si vicepresedintele Dick Cheney sunt de parere ca trebuie recurs la varianta militara.

Oficialul a precizat ca "ezitarile secretarului american al Apararii, Robert Gates, si ale secretarului de stat, Condoleezza Rice" impiedica in acest moment Administratia de la Washington sa ia decizia atacarii republicii islamice. Totusi, oficialii americani par tot mai aproape sa atace Iranul mai ales ca SUA considera ca organizatia Hezbollah, sprijinita de Teheran, este principala vinovata de violentele inregistrate saptamana trecuta in Liban. Presedintele Bush este de parere ca demonstratia de forta a organizatiei islamiste la Beirut este o dovada a cresterii influentei presedintelui Mahmoud Ahmadinejad in regiune.

"Boala, si nu simptomele, trebuie tratata", ar fi afirmat liderul de la Casa Alba.Intr-o declaratie facuta in fata Knesset-ului israelian saptamana trecuta, Bush a mai spus ca "presedintele iranian viseaza la intoarcerea Orientului Mijlociu in Evul Mediu". "America va sprijina ferm in lupta impotriva ambitiilor nucleare ale Iranului", le-a declarat Bush politicienilor israelieni. "Sa ii permitem celui mai important sponsor al terorismului sa detina cea mai letala arma din lume ar fi o tradare de neiertat a generatiilor viitoare. Pentru triumful pacii, comunitatea internationala nu trebuie sa-i permita Iranului sa aiba o arma nucleara", a subliniat Bush


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.