Ministerul de Externe rus se declara „nedumerit“ de lipsa de reactie a UE si a NATO fata de acordarea masiva a cetateniei romane solicitantilor din Republica Moldova.
Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova, citat de cotidianul „Flux“ din Chisinau, Rusia intentioneaza sa simplifice la maximum acordarea cetateniei ruse tuturor doritorilor din spatiul fostei URSS, prin amendarea, in curand, a legii privind cetatenia Federatiei Ruse.

Astfel, solicitantii din tarile CSI vor putea obtine cetatenia rusa in conditii foarte lejere, dovedind doar ca vorbesc limba rusa si ca au domiciliul in una dintre tarile Comunitatii Statelor Independente (toate fostele republici sovietice, mai putin tarile baltice). „Rusia e acuzata ca acorda foarte usor cetatenie locuitorilor din regiunile separatiste ale Georgiei, Abhazia si Osetia de Sud, si ca ar compromite in acest fel suveranitatea statului vecin, dar nimeni nu atrage atentia asupra situatiei din Republica Moldova“, precizeaza sursa citata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.