Oficialii de la Kiev se asteapta la o decizie de compromis din partea Curtii Internationale de Justitie de la Haga in cazul Insulei Serpilor, a declarat ieri ambasadorul Ucrainei la Chisinau referindu-se la procesul dintre Romania si Ucraina pentru delimitarea platformei continentale.

Diplomatul Serghei Pirojkov a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Chisinau, ca dosarul se afla la Haga de mai multi ani, iar decizia ar putea fi pronuntata in 2008. „Dar stiti probabil ca instanta de la Haga nu adopta decizii transante in favoarea uneia sau alteia dintre parti, ci incearca sa gaseasca un compromis. Suntem in asteptare si vrem sa vedem in ce va consta acest compromis", a adaugat ambasadorul ucrainean.

Scuze pentru Romania

„In cazul in care Curtea va decide ca teritoriul nu ne apartine, atunci ne vom cere scuze de la partea romana", a mai spus Serghei Pirojkov.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.