Dupa modelul reclamelor la tigari si alcool, Comisia Europeana vrea sa reglementeze si publicitatea la masinile care consuma mult combustibil.
Pentru a descuraja clientii de masini sa renunte la autoturismele de mari dimensiuni, Comisia Europeana va lansa, pana la finele acestei luni, spre dezbatere, un proiect prin care se doresc reglementarea si restrictionarea reclamelor la masini. Mai precis, potrivit publicatiei germane “Der Spiegel”, legiuitorul european doreste ca in reclamele la masini, fie ele in reviste, ziare, pe panouri sau spoturi tv sa fie subliniate grafic emisiile de CO2 si consumul la suta de kilometri.

Totodata, orice referire la sportivitatea masinii intr-o reclama va fi sanctionata. Prin aceste masuri, UE vrea sa “schimbe societatea”si “obiceiurile de consum si productie”, dupa cum indica strategia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.