Guvernul britanic a lansat o campanie de 12 milioane de dolari urmarind sa lamureasca populatia in legatura cu pericolul consulmului excesiv de alcool.

Un sondaj efectuat de Ministerul Sanatatii a ajuns la concluzia ca peste trei sferturi din cetatenii Angliei nu stiu exact cate unitati de alcool contine un pahar mare de vin.

Organizatia de caritate "Preocuparea fata de Alcool" afirma ca numarul deceselor din cauza alcoolului s-a dublat in ultimii 15 ani fiind acum de 8.000 anual.

Guvernul doreste ca britanicii sa stie exact cat de mult beau.

Specialistii medicali afirma ca barbatii nu trebuie sa depaseasca trei sau patru unitati de alcool pe zi iar femeile sa se limiteze la doua sau trei unitati.

O unitate este de 10 mililitri de alcool pur. Problema este ca nimeni nu pare sa stie ce inseamna exact acest lucru.

Un pahar mare de vin contine trei unitati, aproximativ tot atat cat o halba sau jumatate de litru de bere.

Tendinta catre pahare de vin mai mari, unele de aproape 250 de militri adica peste o treime de sticla de vin si spre berea cu continut mai mare de alcool, are ca rezultat faptul ca multi subestimeaza adesea cantitatea de alcool pe care o consuma.

Si in felul acesta ei se pot expune pericolului congestiilor cerebrale, hipertensiunii si cirozei.

Guvernul este deosebit de ingrijorat de faptul ca oamenii de varsta mijlocie par sa nu fie constienti ca beau mai mult decat ar trebui.

In ceea ce ii priveste pe cei in varsta de sub 25 de ani, pentru ei guvernul va lansa o campanie separata luna viitoare a carei tema va fi asa numitul "binge drinking" care s-ar traduce prin consumul ocazional al unei cantitati excesive de alcool.

Acestui fenomen i se atribuie violenta si huliganismul care caracterizeaza fiecare sfarsit de sapamana in multe orase britanice.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.