China a declarat doliu national vreme de trei zile pentru zecile de mii de persoane ucise in urma cutremurului de lunea trecuta.

Presedintele Chinei Hu Jintao a multumit pentru ajutorul international trimis tarii dupa cutremurul masiv de lunea trecuta.

"Vreau sa multumesc din suflet guvernelor straine si prietenilor nostri din lume”, a declarat presedintele Chinei citat de agentia de stiri Xinhua.

Potrivit oficialilor chinezi, ofertele de ajutor din China si din strainatate depasesc 860 de miliarde de dolari.
Ultimul bilant arata ca numarul celor care si-au pierdut viata in urma cutremurului de lunea trecuta in provincia sud-vestica Sichuan se ridica la 32.477 de persoane.

Se crede ca peste 10.000 de oameni sunt inca ingropati sub daramaturi.

Numarul ranitilor este de peste 220.000 in regiunile cel mai grav afectate: Sichuan, Gansu, Shaanxi, Chongqing, Hubei, Henan si Guizhou.

Se estimeaza ca bilantul final privind numarul mortilor va fi de cel putin 55.000 de persoane.

Expertii sunt de parere ca sansele sa mai fie gasiti oameni in viata sub daramaturi sunt din ce in ce mai mici, mai ales ca tot mai multe cadavre sunt acum scoase de sub ruinele cladirilor afectate.

Autoritatile au inceput sa organizeze gropi comune.

Localnicilor li s-a cerut sa poarte masti desi Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca riscul raspandirii unor boli nu este foarte mare.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.