Reunificarea Republicii Moldova este solutia pe care a gasit-o Moscova in cazul problemei transnistrene, transmite, vineri, cotidianul Kommersant.

In acest sens, autoritatile ruse au stabilit deja, pe teritoriul Rusiei, o intalnire intre presedintele Vladimir Voronin si liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov.

"Moscova pregateste o intalnire Voronin-Smirnov pe teritoriul rus. In prezenta presedintelui si a premierului rus, acestia isi vor strange mana si isi vor desemna reprezentantii care vor elabora formula de reglementare politica si vor conveni statutul Transnistriei", a declarat o sursa din administratia prezidentiala rusa, citata de Kommersant.

Cu toate acestea, intalnirea istorica dintre cei doi lideri mai trebuie inca pregatita, motiv pentru care Moscova metine legaturi stranse atat cu Smirnov, care a fost recent in capitala rusa si a fost primit la Ministerul Afacerilor Externe si in Consiliul de Securitate, cat si cu Voronin, care va avea ocazia sa discute problema transnistreana cu noua conducere a Rusiei la inceputul lunii iunie, la summitul CSI de la Sankt-Petersburg, potrivit cotidianului rus.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.