Putin si-a adjudecat puteri sporite, "driblindu-l" pe Medvedev

Vladimir Putin a adus practica minicabinetelor si in actualul sau guvern. Motivul oficial este rezolvarea rapida a unor probleme importante pentru tara, ce ar putea fi tergiversate prin convocarea intregului Executiv.

Cabinetul intern al premierului Vladimir Putin include citiva ministri-cheie ai guvernului sau, cu care va avea intilniri saptaminale, fara ca noul presedinte al tarii, Dmitri Medvedev, sa poata participa. Teoretic, seful statului ar avea dreptul sa participe la intrunirile cabinetului restrins al lui Putin, insa purtatorul de cuvint al premierului, Dmitri Peskov, a declarat raspicat presei ruse ca "este un organism exclusiv guvernamental, care nu necesita participarea presedintelui".

Oricum, "acesti ministri se subordoneaza direct presedintelui, care defineste linia generala in politica de aparare si externa", a continuat Peskov cind a fost intrebat daca premierul incearca astfel sa preia prerogativele presedintelui si sa acapareze puterea. Peskov a explicat insa ca minicabinetul lui Putin este un "corp administrativ", care "se va ocupa de anumite probleme, fara a fi nevoie de intrunirea intregului cabinet", deoarece, "Guvernul, in intregime, este un organism prea mare".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.