Un ofiter al serviciilor secrete MI5 a fost obligat sa demisioneze dupa ce a recunoscut ca sotia sa era una dintre prostituatele care a luat parte la orgia devenita de acum faimoasa, in care boss-ul Formula 1, Max Mosley, "s-a jucat de-a nazistii si prizonierele".

Agentul, al carui nume nu a fost facut public din ratiuni de securitate, si-a parasit slujba in urma cu o luna, dupa ce s-a aflat ca sotia sa era una dintre cele cinci prostituate angajate de Mosley pentru orgia sadomasochista. In urma scandalului sexual, numeroase voci au cerut demisia protagonistului, care este si fiul lui Sir Oswald Mosley, liderul britanic fascist din timpul razboiului. Oponentii au sustinut ca, dupa ce inregistrarea video a orgiei a fost facuta publica, Max Mosley nu mai putea fi presedintele FIA.

La sfarsitul saptamanii trecute, intreaga poveste a luat o turnura neasteptata: MI5 a fost obligata sa nege acuzatiile conform carora orgia ar fi fost regizata pentru a-l discredita pe Mosley. "Orice sugestie conform careia serviciile noastre au fost implicate in incidentul sexual este un nonsens", a declarat un oficial al MI5. Insa ofiterul a recunoscut ca unul dintre agentii MI5 a demisionat dupa ce s-a aflat ca sotia sa a participat la orgia respectiva. "Nu pot discuta despre cazuri individuale, insa ne asteptam ca toti angajatii nostri sa aiba un comportament exemplar, atat profesional cat si personal. In cazul in care exista abateri de la aceste norme, luam masuri imediat" a explicat acesta. S-a aflat totusi ca agentul care a demisionat are in jur de 40 de ani si ca a lucrat in armata inainte sa fie angajat al MI5, unde avea misiuni de supraveghere.

Descoperirea acestor informatii l-a deranjat forte tare pe Jonathan Evans, directorul general al MI5, care a fost nevoit sa-i asigure pe Gordon Brown si pe Jacqui Smith, secretarul de stat, ca agentia pe care o conduce nu a fost implicata in nici un fel in incidentul in care protagonist a fost Max Mosley.

Tactici de atac

Mosley, care acum are 68 de ani si care este casatorit din 1960, este unul dintre cei mai puternici oameni din lumea sportului. Tatal sau a fost un personaj detestat pentru politica sa fascista, iar mama sa era Diana Mitford, o reprezentanta a inaltei societati si care era o mare admiratoare a lui Hitler.
Cand orgia sexuala la care a luat parte a fost facuta publica, Mosley ar fi spus unui apropiat de-al sau ca a fost tinta unui aranjament care sa-i expuna public viata privata, aranjament orchestrat de catre "un grup specializat in asa ceva, motivati de un scop si de un client necunoscut deocamdata".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.