Fostul ginere al presedintelui kazah redeschide un dosar de mita implicand serviciile secrete si companii petroliere din SUA.

Rakhat Aliev, fostul ginere al presedintelui Nursultan Nazarbaev, a declarat ca este gata sa depuna marturie in celebra afacere „Kazahgate“, prin care un consortiu american i-a mituit pe oficialii din Kazahstan cu aproape 100 de milioane de dolari, in schimbul unor contracte petroliere, la inceputul anilor ’90.

Reizbucnirea scandalului poate aduce prejudicii tuturor partilor implicate. El survine in plina campanie electorala americana si cu doar 2 ani inainte de preluarea, in premiera, a presedintiei OSCE de catre Kazahstan.

Aliev, aflat in exil in Austria pentru a scapa de o condamnare la 40 de ani de inchisoare, poseda mai multe inregistrari audio compromitatoare care redau discutii purtate de Nazarbaev si alti oficiali privind spalarea unor sume de pana la 600 de milioane de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.