Familiile femeilor musulmane recurg la masuri violente impotriva acestora ca urmare a probelor filmate ale „imoralitatii“ lor.

255 de femei au fost ucise de familie in „crime de onoare“ in doar sase luni, in Kurdistanul irakian, arata un raport al ONU.

Unul dintre motivele pentru care numarul acestor crime a crescut exponential in ultima vreme este accesul populatiei la telefoanele mobile cu camera, arata cotidianul britanic „The Independent“. Barbatii se fotografiaza impreuna cu prietenele lor si apoi le dau imaginile amicilor. Acest act de bravada se dovedeste a fi letal in multe cazuri, avand in vedere ca sexul inainte de casatorie sau extraconjugal constituie motivatia crimelor de onoare.

Primul caz in care o scena de sex filmata pe telefon a condus la crima a fost inregistrat in 2004. Imaginile, care prezentau un baiat si o fata de 17 ani, au circulat in capitala regiunii kurde, Arbil. Doua zile mai tarziu ea a fost ucisa de familie, iar baiatul a fost ucis la randul sau, o saptamana mai tarziu. Femeile cad mult mai des victime insa acestui tip de crime dupa ce apar imagini compromitatoare cu ele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.