Echipele de salvare au reusit vineri, dupa 12 ore de eforturi si o dubla amputare, sa salveze un barbat prins sub daramaturi in urma seismului devastator din China, relateaza AFP.
"A fost un miracol, dar miracole se intampla cand depui astfel de eforturi", a spus un medic militar care a participat la operatia de amputare. Liu Deyun -caruia i-au fost amputate un picior si o mana - era blocat de luni seara sub daramaturile uzinei prabusite in Yinghua, provincia Sichuan.
Pana joi seara, nmuncitorul fusese dat disparut, dar fiica sa l-a auzit strigand de sub ruine. "Am strigat 'tata', tata' si el mi-a raspuns. A spus 'mi-e sete' si i-am strigat 'tata, nu vorbi, ai nevoie de oxigen' ", a povestit Liu Yuan, in varsta de 23 de ani.

Liu Deyun a platit scump pentru a ramane in viata, dar decizia de amputare a fost aprobata de familie. "Doream doar sa traiasca", a explicat fiica sa, plangand. In timpul operatiei, victima, anesteziata doar local, a fost constienta si chiar putea vorbi.
Echipa de salvare, soldatii si sutele de oameni care au urmarit cu emotie minut cu minut operatiunile au explodat in strigate de bucurie cand barbatul in varsta de 50 de ani a fost scos de sub daramaturi.
"Trebuie sa ne reluam munca imediat, pentru ca trebuie sa mai scoatem doua persoane", a spus medicul militar, imediat dupa operatie.

Mai multe persoane au fost salvate in operatiuni extreme de acest gen in Sichuan, provincie devastata de seismul de 7,9 grade.

Bilantul oficial este de 22.069 morti, dar Beijingul a spus ca numarul ar putea depasi 50.000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.